Σάββατο 30 Μαρτίου στις 12 μ.μ._Νέα συγκέντρωση Δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στη Βουλή!

Σάββατο 30 Μαρτίου στις 12 μ.μ. Συγκέντρωση στο Υπ. Οικονομικών και Πορεία στη Βουλή
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
Αθήνα, 11/3/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

” ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ, ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ “
Αγαπητοί συνδανειολήπτες,
Η Επιτροπή μας στην τελευταία συνεδρίασή της αφού εκτίμησε ως θετική την συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο υπουργείο ( 21 Φεβρουαρίου 2024 ) αποφάσισε αυτό που όλοι δεσμευτήκαμε και στην συνάντηση με το Υπουργείο.
Η νέα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και με πορεία στην Βουλή, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 12 μ.μ.
Εκτιμούμε ότι η δράση όλων μας φέρνει αποτελέσματα. Όπως διαπιστώνετε ήδη, από αρκετά ΜΜΕ προβλήθηκαν “με ωμή” την αλήθεια των πλειστηριασμών σε δανειολήπτες σε ρήτρα ελβετικού φράγκου, εγκλωβισμένοι και ανήμποροι να ρυθμίσουν και να σώσουν το σπίτι τους, με τα funds να καταπατούν κάθε δίκιο και δυνατότητα βιώσιμης ρύθμισης και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει.
Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει ΟΛΟΥΣ μας και θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο την κατάφορη αδικία που υφιστάμεθα. Είναι καιρός να ασκήσουμε την μέγιστη πίεση προς την πολιτεία ώστε η πολιτική βούληση που χρειάζεται, να γίνει πραγματικότητα, μη παραβλέποντας τις διαταγές πληρωμής και τους ολοκληρωμένους πλειστηριασμούς ή αυτούς που ακολουθούν βιαίως- που πολλοί σκοπίμως και με συμφέρον το αποκρύπτουν, παροτρύνουν δε με πολλούς τρόπους, να «σωπάσουμε», στην σκληρή πραγματικότητα των δανείων μας!
Έχουμε στοιχεία και αποδείξεις γι’ αυτό. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και η συγκυρία ευνοεί την λύση του προβλήματος μας, ώστε να γίνουν άμεσα βιώσιμα τα δάνειά μας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν να δοθεί νομοθετική λύση, όπως επίσης υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν βουλευτές της συμπολίτευσης που συμφωνούν με την νομοθετική λύση, που θα αφορά άμεσα όλους μας χωρίς ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και που δεν θίγει ή περιορίζει αξιώσεις ή δικαιώματα των δανειοληπτών από τη σύναψη των συμβάσεων.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ.

Αυτό που πρέπει να γίνει ΣΗΜΕΡΑ είναι να αυξήσουμε την πίεση μας προς την πολιτεία με κάθε τρόπο. Και ο καλύτερος τρόπος είναι οι ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Έτσι θα κερδίσουμε το δίκιο μας. Πολιτική βούληση χρειάζεται σε ένα κοινό τόπο συνεννόησης και τίποτε άλλο.
Καμία δικαστική απόφαση, δεν μπορεί να κρύψει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των δανειοληπτών σε ρήτρα ελβετικού φράγκου, αφήνοντας εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες στην απόλυτη καταστροφή, ως πολίτες Β΄ κατηγορίας.
Το θέμα μας ΜΠΟΡΕΙ να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή, όπως έχει καταγραφεί και μέσα σε αυτήν. Μην ξεχνάμε, ότι ο Νόμος Ν. 4438/16, με τον οποίο ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία 2014/17/ΕΕ και εφαρμόζει δίχτυ προστασίας για μελλοντικά δάνεια σε ξένο νόμισμα, ΔΕΝ έχει αναδρομική ισχύ. ΠΑΡΑΔΟΧΗ και ΑΠΟΔΕΙΞΗ με τον νόμο, πως ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ με γραπτά παραδείγματα, αλλά υπήρξε δόλια τακτική εξαπάτησής μας από τις τράπεζες, εις γνώση τους!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στην Βουλή, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 12 μ.μ.
Αγαπητοί συνδανειολήπτες,
Και φυσικά δεν απογοητευόμαστε ούτε για ένα λεπτό από τις “επαγγελματικές” απαντήσεις του κ. ΘΕΟΧΑΡΗ στην Βουλή. Το αντίθετο μάλιστα, να μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και απαντάμε άμεσα και πιο δυναμικά !
Μία πρώτη συνοπτική απάντηση στα λεγόμενα του κ. Θεοχάρη, αλλά και σε όποιους χρησιμοποιούν την “θεσμική εκκρεμοδικία” ως ανασταλτικό παράγοντα βιώσιμης λύσης για να απογοητευτούμε και πάλι, ξεχνώντας υστερόβουλα να πουν ότι, ΠΡΕΠΕΙ να έχουν σταματήσει και οι πλειστηριασμοί, ΜΕΧΡΙ την οριστική απόφαση, ΣΥΜΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ-Ευρωπαϊκού ή Ελληνικού!!!
1) Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την νομοθετική ρύθμιση. Είναι στην αναμφισβήτητη δυνατότητα της κάθε κυβέρνησης ! Ούτε η απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ αποτελεί κανένα εμπόδιο. Διότι η νομοθετική ρύθμιση δεν ακυρώνει, ούτε απαξιώνει την απόφαση του Αρείου Πάγου, για τον δηλωτικό όρο και μη ακυρότητα των συμβάσεων. Γίνεται για λόγους κοινωνικούς, δικαιοσύνης και για να καταστήσει τα δάνεια αυτά βιώσιμα.
2) Καθήκον και “δουλειά” της κυβέρνησης είναι να “πείσει” με κάθε πρόσφορο τρόπο τον κεντρικό τραπεζίτη και τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών να συναινέσουν στην όποια ρύθμιση ώστε να συμφωνήσει και ο SSM.
Είναι θέμα δηλαδή ξεκάθαρα πολιτικής βούλησης και τίποτα άλλο.
3) Φυσικά είναι εξοργιστικό να μιλάει ο κ. Θεοχάρης για ζημιές των τραπεζών. Η σωστή έκφραση είναι για κάποιο «κόστος» των τραπεζών, το οποίο θα είναι ένα μικρό τμήμα των υπέρογκων κερδών που είχαν και συνεχίζουν να έχουν οι τράπεζες από το Ελβετικό. Και το οποίο θα συμψηφισθεί με το άληκτο υπόλοιπο των δανείων και μάλιστα θα επιμερισθεί στα επόμενα 15 με 20 χρόνια (ακόμη και περισσότερα μιας και υπάρχουν πολλές επιμηκύνσεις) και μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά !!!
Τώρα, το πως θα επηρεασθεί η Ελληνική οικονομία με ένα ελάχιστο ετήσιο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ κόστος για τις 4 συστημικές τράπεζες (αφού ούτε υποχρεωμένες θα είναι να δημιουργήσουν προβλέψεις ) είναι αντικείμενο μελέτης από τους Νομπελίστες των οικονομικών.
4) Εκεί βέβαια που γίνεται βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών είναι η εξής αποστροφή του κ. Θεοχάρη, που είναι φυσικά ο ορισμός της κοροϊδίας αλλά και υποκρισίας: ” Εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να παρακολουθήσουμε τις δικαστικές διαδικασίες και να παρέμβουμε όταν αυτές μας το επιτρέπουν. ” Ουσιαστικά δηλαδή, τι μας εκμυστηρεύτηκε ο κ. Θεοχάρης και φυσικά μέσω αυτού η κυβέρνηση: Τώρα οι τράπεζες και φυσικά η κυβέρνηση αρνούνται να εφαρμόσουν τις προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση που έχουν υποβληθεί και που το “κόστος” για τις τράπεζες είναι ” χ “, αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και σύμφωνα με το αιτητικό τους αν ευδοκιμήσουν το “κόστος” για τις τράπεζες θα είναι “10χ” !!!
Φυσικά, είναι σίγουρος ο κ. Θεοχάρης και η κυβέρνηση, ότι το Σύστημα που προστατεύει τις τράπεζες δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ να βγει τέτοια απόφαση και γι’ αυτό λένε, ότι τις περιμένουν για να παρέμβουν !!!

Ας το πούμε για άλλη μία φορά, προς όλες τις κατευθύνσεις:

• Η μοναδική και πραγματική ελπίδα για μία αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση είναι οι κινητοποιήσεις μας για νομοθετική λύση.
• Το μόνο όπλο μας είναι η μαζική φυσική παρουσία μας έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων .
• Η συνεχής πίεση στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση.
• Η ληστεία που υφιστάμεθα δεν θα ολοκληρωθεί, γιατί εμείς δεν θα το επιτρέψουμε !!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία αυτή τη φορά στην Βουλή, όπως όλοι μαζί δεσμευτήκαμε:

# ΣΤΑΘΕΡΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ: Πολιτική λύση τώρα, Νομοθετική ρύθμιση τώρα, για βιώσιμα δάνεια!

# ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
Γριζάνης Νίκος / Δρατσούμη Ευαγγελία / Παντούλας Πάνος / Ροζάκη Κατερίνα /Ρουμελιώτης Γιάννης / Φασουλάς Γιάννης / Τελίδης Νίκος / Πουρίκας Χρήστος

Email: esddaniachf@gmail.com Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/
Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr/
ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ : https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
(Για διαδικαστικά θέματα: Γριζάνης Νίκος 6977210811 – Φασουλάς Γιάννης 6974720445)
Αφορά συνδανειολήπτες, κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr/ ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις αυτόματα ή στείλτε τα στοιχεία: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-Κινητό-Πόλη )
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ
Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας. Ενημερώστε -κοινοποιήστε σε άλλους συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.
Γραφτείτε στη Σελίδα Άμεσης υποστήριξης και του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ, μέσα στο FB: https://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko
*** Δείτε από την τελευταία μας συγκέντρωση, εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://youtu.be/JHxoiUrK_xA?si=rOnjJFYelUcFIzep

Ας κάνουμε ένα ΚΛΙΚ! Δίπλα σας, ίσως υπάρχει κάποιος που θέλει να μάθει-χρειάζεται βοήθεια και δεν το ξέρετε! Κοινοποιήστε το – πρέπει να το μάθουν οι δανειολήπτες σε ρήτρα ελβετικού φράγκου ΕΔΩ:

2 σκέψεις για το “Σάββατο 30 Μαρτίου στις 12 μ.μ._Νέα συγκέντρωση Δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στη Βουλή!”

    1. Αγαπητή συνδανειολήπτρια και μόνη σας μπορείτε νε εγγραφείτε αλλά και ήδη περάσαμε το email σας στην λίστα ενημέρωσης. Όλοι μαζί, ένα και μόνο ένα ειναι το πρόβλημα μας, για όλους σε όποιο στάδιο και αν ειναι το δάνειό μας.. Συνεχίζουμε σταθερά….

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top