Παρουσία του Κου Κασσελάκη-Ενημέρωση της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου “Συσπείρωση & Δράση” Κρήτης για την συνάντηση-διαμαρτυρία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ μας, για Πολιτική λύση-Νομοθετική Ρύθμιση, στις 6 Απριλίου στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ “Συσπείρωση & Δράση” 13/4/2024

Συνδανειολήπτες
Έχουμε αρκετές φορές δημοσιεύσει ποια είναι η λύση ( ή λύσεις ) στο πρόβλημα μας.
Επειδή αυτό το διάστημα είναι κρίσιμο, να το πούμε για άλλη μια φορά.
Από δύο πλευρές μπορεί να έρθει η λύση.
1. Τα δικαστήρια ( μαζί με τα ευρωπαϊκά τεκτενόμενα )
2. Νομοθετική ρύθμιση που απαιτεί πολιτική βούληση, αλλά και συνεργασία κυβέρνησης – τραπεζών.
Στο πρώτο όπως είναι γνωστό, θα συζητηθεί η αναίρεση για την τράπεζα Πειραιώς στις 19 Απρίλη, και όλοι πρέπει να είμαστε εκεί. Πρόκειται για ένα μακρύ σε χρόνο διάστημα – όλοι το καταλαβαίνουμε – και κανείς δεν εγγυάται ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Στο δεύτερο ακούγονται πολλές απόψεις ( παλιές ή σαν καινούργιες ξαναζεσταμένες ) που με βάση αυτές μας καλούσαν όλα αυτά τα χρόνια να κάτσουμε στα αυγά μας, και όπου νάναι θα λυθεί το πρόβλημά μας….!!
Η Επιτροπή από την πρώτη ημέρα της συγκρότησης της εδώ και 24 μήνες έχει προτάξει ως λύση την πολιτική – νομοθετική ρύθμιση που μπορεί να γίνει άμεσα, σήμερα, τώρα.

Αυτό σημαίνει :

Προτάσεις που θα κάνουν τα δάνεια μας βιώσιμα, και αφόρητη πίεση στο πολιτικό πεδίο σε κυβέρνηση και κόμματα.
Αυτό ακριβώς κάνουμε με συνέπεια και ευθύνη όλους αυτούς τους μήνες.
Σήμερα, χθες, αύριο βγαίνουν διάφορα περί απαντήσεων, περί τελεσίδικων κλπ.!!!!

Να το ξαναπούμε. Δεν τους λείπουν οι τρόποι, οι διατάξεις κ.ά.

ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΥΝΑΝ.

Η πολιτική βούληση τους λείπει και σε αυτό πρέπει ( έπρεπε εδώ και χρόνια ) να πέσει το κύριο βάρος των δανειοληπτών Ε.Φ..  Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες πορείες, δημοσιεύσεις κλπ. μαζί φυσικά με προτάσεις που θα κάνουν τα δάνεια μας βιώσιμα, με επισήμανση πάντοτε σε οποιαδήποτε πρόταση, πως δεν θίγουν ή περιορίζουν αξιώσεις ή δικαιώματα των δανειοληπτών από τη σύναψη των συμβάσεων δανείων σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου.
Μην ξεχνάμε, ενώ περιμένουμε «λύση-δικαίωση-βιώσιμα δάνεια….», όλα όσα πραγματικά ληστρικά συμβαίνουν σε κάθε δανειολήπτη-συνοφειλέτη-εγγυητή και πληρώνουν όλα τα δεινά. Ρυθμίσεις, επιμηκύνσεις, πλειστηριασμοί κ.ά.. ΑΥΤΑ, για να μην χάσουμε και ότι μας έμειναν και ΚΑΝΕΙΣ δεν μνημονεύει.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  από το νησί της ΚΡΗΤΗΣ:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ “Συσπείρωση & Δράση” ΚΡΗΤΗΣ  6/4/2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ "Συσπείρωση & Δράση " Κρήτης- Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ κος Σ. Κασσελάκης 6 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.   

Το Σάββατο 6.4.2024 λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης διαμαρτυρίας μέλη και πραγματικοί δανειολήπτες της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου “Συσπείρωση & Δράση” ΚΡΗΤΗΣ , στο Ηράκλειο μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ….ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ και ΤΟΛΜΗΣΑΝ!!! Στη συνέχεια, όπως μετέδωσαν και τα τοπικά μέσα,  κατευθύνθηκαν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, και ενημέρωσαν με την άφιξη του, τον  Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη και πολλών στελεχών του Ηρακλείου, μπροστά στο Επιμελητήριο, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση των δανείων και πλειστηριασμών και στην Κρήτη,  και τονίζοντας  σταθερά και ξάστερα την ώριμη και επιβεβλημένη αναγκαιότητα: ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΛΥΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ. Ο ίδιος συνομίλησε και αργότερα με δανειολήπτες  του Ηρακλείου που τους “άρπαξαν”  με πλειστηριασμό τις περιουσίες τους, “νομίμως καλυπτόμενοι”  και κάνοντας χρήση των  πρόσφατων αποφάσεων του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, χωρίς καμία ευκαιρία διακανονισμού και διαβεβαίωσε πως σύντομα θα  πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Αθήνα με την Επιτροπή μας.

(Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ με το σχετικό βίντεο από το Cretalive.gr   εδώ : Συνάντησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Στέφανο Κασσελάκη Δείτε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/bddfsw2w

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ “Συσπείρωση & Δράση” ΚΡΗΤΗΣ, (Η ανακοίνωση)
Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10 το πρωί μπροστά στη στο Κτίριο ΛΟΤΖΙΑ (Δημαρχείο Ηρακλείου) καλεί τα μέλη και τους συνδανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου σε συνάντηση -συζήτηση-άμεσες ενέργειες για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δάνεια και την συνέχιση με κάθε τρόπο δημοσιοποίησης, ανάδειξης αλλά και επίτευξης στη Βουλή μιας άμεσης βιώσιμης κατ αρχήν νομοθετικής ρύθμισης.
Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να κρύψει πια το οξύτατο κοινωνικό έγκλημα, σε βάρος των δανειοληπτών.
Επισημαίνουν-ειδικά στην Κρήτη- πως στοχευμένα τα funds έχουν διαλύσει οικογένειες, δίχως να αφήσουν κανένα περιθώριο ρύθμισης, ενώ κανείς δεν αρνείται να πληρώσει αυτά που πήρε. Χάθηκαν -άρπαξαν ήδη περιουσίες και έχουν άμεσα και άλλα να εκπλειστηριαστούν, ΧΩΡΙΣ κανένα δισταγμό.
Η ισοτιμία τους έχει διαλύσει, πολλοί έχουν αποπληρώσει τα δάνειά τους και χρωστάνε ξανά από την αρχή, ένα βαρέλι δίχως πάτο. Και εδώ στην Κρήτη, οι δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ να σταματήσει η καταστροφή που συντελείται, με τα δάνεια δολίως δοθέντα εξ αρχής, σε βάρος τους με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ -ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ.

Διέλυσαν οικογένειες, πέθαναν μέλη οικογενειών εξ αιτίας της “ύποπτης” ολιγωρίας για εξεύρεση λύσης, από Τράπεζες και FUNDS.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ, εκκωφαντικά και μονίμως απούσες, καταστρέφουν την Κρήτη, χωρίς ίχνος δικαίου!
Και εδώ, οι Κρητικοί που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν θα γίνουν Πολίτες Β΄ κατηγορίας!
Φτάνει πια και δεν θα ανεχθούν άλλο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ που με την ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ και ΤΗΝ εσκεμμένη ΑΠΡΑΞΙΑ τους-πάνω από 15 χρόνια-να συνηγορούν στην ολοκληρωτική καταστροφή τους και στη Κρήτη, μα και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν εξαπατημένοι δανειολήπτες σε ρήτρα ελβετικού Φράγκου.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να πάψουν να υιοθετούν αβασάνιστα τα επιχειρήματα των τραπεζών και των funds.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης που θα καταστήσει βιώσιμα αυτά τα δάνεια στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, θα τύχει της αποδοχής όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου. Απορούμε λοιπόν γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει.
Καλούμε επίσης τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να συνηγορήσει, διότι γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το επιτρέπουν.
« ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΡΗΤΡΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
🔴 ΟΛΟΙ το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10 το πρωί μπροστά στη στο Κτίριο ΛΟΤΖΙΑ (Δημαρχείο Ηρακλείου)
Για την Κρήτη υπεύθυνος ενημέρωσης-πληροφορίες Κώστας Καμπανός τηλ.: 6971846591

 


# ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
Email: esddaniachf@gmail.com Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/
Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr/
ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ : https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
Αφορά συνδανειολήπτες, κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr/ ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις αυτόματα ή στείλτε τα στοιχεία: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-Κινητό-Πόλη )
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ
Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας. Ενημερώστε -κοινοποιήστε σε άλλους συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.
Γραφτείτε στη Σελίδα Άμεσης υποστήριξης και του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ, μέσα στο FB: https://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko
*** Δείτε από την τελευταία μας συγκέντρωση, εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://youtu.be/JHxoiUrK_xA?si=rOnjJFYelUcFIzep

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top