«Να παρέμβει νομοθετικά η κυβέρνηση στα κατ΄ευφημισμό δάνεια σε ρήτρα ελβετικού φράγκου”_Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Μαΐου σε ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Αθήνα, 21/5/2024

« ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΛΕΟΝ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΚΑΤ’ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟN ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ.»

Οι δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου, συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, για άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου να νομοθετηθεί ρύθμιση, η οποία θα αμβλύνει τις τραγικές επιπτώσεις των δανείων που βιώνουμε εδώ και πάνω από μία δεκαπενταετία.

Στις 28 Μαΐου η μέρα Τρίτη και ώρα 12 η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου διοργανώνει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο οικονομικών, για να σταματήσει το  οικονομικό έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών και των οικογενειών τους-αρχικά πάνω από 70.000 συμβάσεις.

Απαιτούμε να δούμε τον κ. Χατζηδάκη, να τον ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνουμε, πως από την συγκέντρωση  της 21ης  Φεβρουαρίου   μέλη της επιτροπής μας  συναντήθηκαν  με την Γ. Γραμματέα  χρηματοπιστωτικής πολιτικής και Διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κ. Αλαμπάση Θ. παρουσία  αμέσων συνεργατών του υπουργού Οικονομικών. Μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μετά από μελέτη του θέματος, σε κάθε περίπτωση  θα  μας  έκαναν γνωστή την θέση του υπουργού, για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος  των δανείων με ρήτρα Ελβετικού φράγκου. Από τότε-αν και έχει περάσει  ένα τρίμηνο- το μόνο που γνωρίσαμε είναι η εύγλωττη σιωπή του υπουργού. Κάθε προσπάθεια μας για πληροφόρηση  έπεσε στο κενό. Στο τρίμηνο αυτό  η Πρωτοβουλία  οργάνωσε στις 30 Μαρτίου συγκέντρωση στο υπουργείο και πορεία στην Βουλή . Ήμασταν παρόντες τον Απρίλιο στον Άρειο Πάγο. Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με το κόμμα  της  αξιωματικής αντιπολίτευσης ( ΣΥΡΙΖΑ) και την Ελληνική Λύση  ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση με το κόμμα της Νίκης και θα συνεχίζουμε.

Θα προσκληθούν τα κόμματα της Βουλής να παραστούν και να ανακοινώσουν την επίσημη θέση τους, ενόψει και των Ευρωεκλογών και στις τρεις πόλεις.

Αγαπητοί συνδανειολήπτες,  σας καλούμε να περαστείτε στις συγκεντρώσεις- διαμαρτυρίες μας, ώστε να δοθεί νομοθετική λύση σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΠΟΛΛΕΣ  ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

# ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ – ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ !

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ.

🔴 ΑΘΗΝΑ, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών στις 12 π.μ. ( με αίτημα συνάντησης-απάντησης από τον Υπουργό κο Χατζηδάκη)  (Υπεύθυνος για Αθήνα Γιάννης Φασουλάς τηλ. 6974720445 )

🔵 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μπροστά στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Τσιμισκή 1 στις 7 μ.μ. (Υπεύθυνη Εύη Βούζου τηλ. 6971540036 )

🟣 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στις 7 μ.μ.  (Υπεύθυνος για Κρήτη Κώστας Καμπανός τηλ. 6971846591)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»

Email: esddaniachf@gmail.com Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/

Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr/

ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ: https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi

2 σκέψεις για το “«Να παρέμβει νομοθετικά η κυβέρνηση στα κατ΄ευφημισμό δάνεια σε ρήτρα ελβετικού φράγκου”_Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Μαΐου σε ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ”

  1. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ
   🔴 ΑΘΗΝΑ, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών στις 12 π.μ. ( με αίτημα συνάντησης-απάντησης από τον Υπουργό κο Χατζηδάκη) ( Υπεύθυνοι για Αθήνα, Γιάννης Φασουλάς τηλ. 6974720445 – Νίκος Γριζάνης 6977210811 )
   🔵 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μπροστά στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Τσιμισκή 1 στις 7 μ.μ.
   🟣 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στις 7 μ.μ. (Υπεύθυνος για Κρήτη Κώστας Καμπανός τηλ. 6971846591)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top