Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Φτάνει η ληστεία και η εγκληματική σιωπή όλων-Απαντούν με ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου για την Συγκέντρωση και Πορεία στις 30/3/2024
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δανειοληπτών  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Υπουργείο Οικονομικών και ΠΟΡΕΙΑ στη Βουλή το Σάββατο 30/3/2024 στις 12 το μεσημέρι.

« ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΟΛΩΝ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ!»

Αγαπητοί συνδανειολήπτες,
Πλησιάζοντας οι μέρες για την ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου το Σάββατο 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών και με πορεία στη Βουλή, με έκπληξη διαβάζουμε, ότι όλες οι ελπίδες των δανειοληπτών εναποτίθενται στην αναίρεση στον Άρειο Πάγο που θα συζητηθεί τον Απρίλιο! Δηλαδή με άλλα λόγια, οι δανειολήπτες Ελβετικού (μαζί με τον κ. Θεοχάρη και την κυβέρνηση !!!) θα είναι σε “ετοιμότητα” 2,3,4 χρόνια ή τέλος πάντων, όσα χρόνια χρειαστούνε μήπως υπάρξει κάποια ευνοϊκή δικαστική απόφαση. Στον “καναπέ” δηλαδή, αλλά σε ετοιμότητα !!! Οποία χαρά και ανακούφιση για τους τραπεζίτες και τους servicers. Έχουνε όλο τον χρόνο να “οργιάσουν” στην πλάτη των ανυπεράσπιστων δανειοληπτών, παρότι θα έπρεπε να μην εκτελούνται πλειστηριασμοί – να έχουν παγώσει δηλαδή – εφόσον οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικίσει, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, εκτελούνται κανονικά και δεν αντιδράει κανείς! Οποία χαρά για την κυβέρνηση που δεν θέλει φυσικά (όπως κάθε κυβέρνηση) διαμαρτυρίες και οτιδήποτε μπορεί να κάνει κακό στην εικόνα της !
Μας λένε δηλαδή, ότι η τελευταία ελπίδα μας , είναι να ρίξουμε μια ακόμη τελευταία ζαριά στην “σίγουρη” τσόχα της ανεξάρτητης (!) Ελληνικής δικαιοσύνης !. Να παίξουμε δηλαδή, τα σπίτια μας και την ψυχική μας υγεία. Μα, τότε ακριβώς θα ήμασταν τζογαδόροι όπως μας κατηγόρησαν.
Και ύστερα τί ?
Δεν γνωρίζουν αυτοί που ελπίζουν μόνο στα δικαστικά θαύματα ή μάλλον κάνουν πως δεν γνωρίζουν, ότι η όποια κινητικότητα υπάρχει εδώ και καιρό γύρω από το Ελβετικό, οφείλεται σε αυτούς τους ηρωικούς 350 δανειολήπτες από την Αθήνα, Θεσ/νίκη και Κρήτη, αλλά ακόμη σε κάποιους δανειολήπτες που ήρθαν από διάφορα σημεία της χώρας(!!!), που ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, ενωμένοι για ένα μόνο σκοπό, ξεπέρασαν ανόητες προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και βγήκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη και νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης. Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, ότι αυτές οι κινητοποιήσεις έφεραν το πρόβλημα μας ξανά στην επικαιρότητα. Ότι για πρώτη φορά εκτός από τις ερωτήσεις στην βουλή κατατέθηκε πρόταση νόμου από κόμμα για βιώσιμη λύση των δανείων μας ενώ παράλληλα καταθέσαν και οι δανειολήπτες ανάλογη πρόταση. Και μετά από καιρό και για πρώτη φορά εκπρόσωποι των δανειοληπτών συναντήθηκαν με τον πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα και συζήτησαν όχι γενικά και αόριστα αλλά τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και συγκεκριμένες προτάσεις.

« ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ-ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ »

Και πότε μας τα λένε αυτά ? Όταν βρισκόμαστε στην πλέον ευνοϊκή χρονική συγκυρία για να λυθεί επιτέλους με αξιοπρεπή και βιώσιμο τρόπο το πρόβλημα μας. Οι τράπεζες και η κυβέρνηση δεν μπορούν να επικαλεστούν πλέον κανένα συστημικό κίνδυνο για τις τράπεζες πολύ περισσότερο φυσικά για τα funds , που έχουν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων σε ελβετικό ! Τα στοιχεία και δεδομένα που έρχονται στο φως κάθε μέρα που περνάει είναι αμείλικτα, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση για μία βιώσιμη και ακίνδυνη για τις τράπεζες νομοθετική λύση! Τα βασικά επιχειρήματα τους, που ίσως κάποτε ίσχυαν, σήμερα δεν ισχύουν ! Γι’ αυτό οι αμήχανες απαντήσεις του κ. Θεοχάρη στην Βουλή. Επίσης ο περίφημος S.S.M. δεν έχει λόγο να μη συμφωνήσει σε μία λύση η οποία δεν αντιτίθεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, ούτε αποτελεί κίνδυνο για τις τράπεζες. Στο Δ.Σ. του S.S.M. (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός ) της Ε.Κ.Τ. που εποπτεύει και ελέγχει από το 2014 τις συστημικές τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης, συμμετέχει ως ισότιμο μέλος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας !
Η δικαστική προσπάθεια θα συνεχισθεί. Και εμείς τον Απρίλιο έξω από τον Άρειο Πάγο θα είμαστε, γίνει-δεν γίνει η δίκη !. Γιατί είναι μία ακόμη ευκαιρία για να αναδείξουμε το πρόβλημα μας ! Ξέρουμε ότι η δικαστική προσπάθεια πρέπει να πάει μέχρι τέλους αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες . Αυτό όμως που επίσης ξέρουμε είναι, ότι δεν είναι η τελευταία μας ούτε η μοναδική μας ελπίδα !!! Μοναδική ελπίδα μας , για μία λύση άμεση , βιώσιμη και αξιοπρεπή με νομοθετική παρέμβαση , είναι να συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι δανειολήπτες ότι η παρουσία τους στις κινητοποιήσεις είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Και ότι η συγκέντρωση στις 30 Μαρτίου πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη!. Ενώ η ελπίδα των τραπεζών και των servicers είναι να κουραστούμε και να απογοητευτούμε.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι δανειολήπτες, ότι είμαστε ιδιαίτερα ειλικρινείς ρεαλιστές και πραγματιστές, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια όλων μας. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μη δημιουργήσουμε προσδοκίες και ελπίδες, χωρίς υπόβαθρο. Αυτό το ευγενές σπορ το έχουμε αφήσει σε άλλους!
Σήμερα όμως μπορούμε να πούμε, ότι συνεχίζουμε τον αγώνα συγκρατημένα αισιόδοξοι όσο ποτέ άλλοτε !
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, Τώρα!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στην Βουλή, όπως όλοι μαζί δεσμευτήκαμε!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
Email: esddaniachf@gmail.com Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/
Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr/
ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ : https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
(Για διαδικαστικά θέματα: Γριζάνης Νίκος 6977210811 – Φασουλάς Γιάννης 6974720445)
Αφορά συνδανειολήπτες, κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr/ ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις αυτόματα ή στείλτε τα στοιχεία: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-Κινητό-Πόλη )
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ. Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας. Ενημερώστε – κοινοποιήστε σε άλλους συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.
Γραφτείτε στη Σελίδα Άμεσης υποστήριξης και του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ, μέσα στο FB: https://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko
*** Δείτε από την τελευταία μας συγκέντρωση στις 21.2.2024, εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://youtu.be/JHxoiUrK_xA?si=rOnjJFYelUcFIzep
Για το νέο το SPOT πατήστε εδώ: https://youtu.be/OD_1U_mSqas
ή δείτε κάτω εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: το SPOT_Δανειολήπτες Ελβετικού φράγκου / Σε ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/24 ώρα 12 μ.μ.

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2024 συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

2 σκέψεις για το “Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Φτάνει η ληστεία και η εγκληματική σιωπή όλων-Απαντούν με ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/2024”

    1. ΣΩΣΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top