ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ * 11.10.23 άρχισε η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τις Τράπεζες.

Αγαπητοί συνδανειολήπτες, σας ενημερώνουμε ότι από τις 11.10.23 άρχισε η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τις Τράπεζες.
(Συνεχίζουμε, σε ΑΝΑΜΟΝΗ των επόμενων δράσεων-συγκεντρώσεων, με νεότερες ανακοινώσεις-Ακολουθούν κάτω)
🔵1. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Κύριε υπουργέ.
Είμαστε η Επιτροπή δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου που επανειλημμένως έχουμε επικοινωνήσει με το προκάτοχό σας κ. Σταϊκούρα αλλά και μαζί σας ( επιστολή μας 28 Αυγούστου 2023 με αριθμό πρωτοκόλλου : 124406 ΕΙ 2023 ) ζητώντας την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πάρει δάνειο με ρήτρα Ελβετικού Φράγκου.
Βρισκόμαστε στην απίστευτη κατάσταση – ενώ πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις μας – να χρωστάμε στις τράπεζες υπέρ διπλάσια ποσά από αυτά που δανειστήκαμε.
Στα υπομνήματα μας αναλύουμε διεξοδικά το θέμα μας. Ένα θέμα που πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά.
Όμως μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση /εις και την πολιτεία. Στερούμαστε πλέον βασικά αγαθά, για να πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου μας που συνεχώς αυξάνουν σταθερά κάθε μήνα!!
ΩΣ ΠΟΤΕ ??
Δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε. Ζητάμε να πληρώσουμε, για αυτά που δανειστήκαμε.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
Απαιτούμε ως Έλληνες πολίτες την παρέμβαση της πολιτείας, που με νόμο στην βουλή θα βάλει τέλος στην αναλγησία των τραπεζών. Ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε υπάρχουν θετικές εξελίξεις με τις αποφάσεις του ΔΕΕ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟ !
Είμαστε στο τελευταίο στάδιο να χάσουμε τα σπίτια μας ( όσοι δεν τα έχουν δυστυχώς χάσει ). Να χάσουμε ότι έχουμε πληρώσει ως τώρα, να καταστραφούμε ως οικογένειες.
Με εκτίμηση
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
……………………………………………………………………
🟠2. Επιστολή-αίτημα συνάντησης ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
🚩ΕΘΝΙΚΗ – Αιόλου 86, 10559, Αθήνα
1) Τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκίκα Χαρδούβελη.
2. Τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παύλο Μυλωνά.
🚩Alpha Bank Σταδίου 40 10252 Αθήνα
1) Τον πρόεδρο της Alpha Bank κ. Βασίλειο Ράπανο
2. Τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βασίλειο Ψάλτη
🚩ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αμερικής 4, 10564, Αθήνα.
1) Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χατζηνικολάου
2. Τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου
🚩EUROBANK Όθωνος 8, 10563 ΑΘΗΝΑ
1) Τον πρόεδρο της Τράπεζας EUROBANK κ. Γεώργιο Ζανιά
2. Τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φωκίωνα Καραβία
Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαστε η Επιτροπή δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.
Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα που υπάρχει στα δάνειά μας.
Βρισκόμαστε στην απίστευτη κατάσταση – ενώ πληρώνουμε οι περισσότεροι κανονικά τα δάνεια μας – να χρωστάμε στην τράπεζα υπέρ διπλάσια ποσά από αυτά που δανειστήκαμε.
Ζητάμε να ορίσετε άμεσα ημερομηνία για συνάντηση μαζί σας ώστε να σας πούμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.
Γνωρίζετε την τρέχουσα κατάσταση και το αδιέξοδο σε πολλά δάνεια, με πλειστηριασμούς που ολοκληρώθηκαν και διαλύθηκαν οικογένειες, άλλα βρίσκονται σε ανακοπή, άλλα με αδυναμία ρύθμισης σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται το δάνειο, συνθλίβοντας εγκληματικά τον Ελληνικό οικογενειακό ιστό και την κοινωνία μας ευρύτερα.
Πιστεύουμε ότι όπως και εμείς, έτσι και εσείς ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να << κοκκινίσουν >> και άλλα δάνεια σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, πράγμα που με βεβαιότητα θα συμβεί, αν δεν βρούμε επειγόντως λύση.
Λύση που θα στοχεύει άμεσα, στο να γίνουν τα δάνεια βιώσιμα και να μην μπούμε σε περιπέτειες, που δεν θα είναι προς το συμφέρον καμιάς πλευράς.
Με εκτίμηση
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
(Για επικοινωνία-διαδικαστικά: Γριζάνης Νίκος 6977210811 – Φασουλάς Γιάννης 6974720445)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις οποιες εξελίξεις και αντιδράσεις, θα ενημερωθείτε όπως πάντα. Συνεχίζουμε πιό έντονα και σταθερά, για όλες τις επόμενες δράσεις μας…

2 σκέψεις για το “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ * 11.10.23 άρχισε η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τις Τράπεζες.”

  1. Αθανασία Κουκουλη

    Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει….φθάνει η εκμετάλλευση μας από τις τράπεζες…τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο μας τα πουλούσαν οι τράπεζες σαν καλύτερα λόγω του επιτοκίου κι έκρυβαν τους κινδύνους λέγοντας μας ότι το ελβετικό φράγκο έχει σταθερή τιμή για πάρα πολλά χρόνια….είμαι στη διάθεσή της επιτροπής αν μπορώ να βοηθήσω…μένω Θεσσαλονίκη και το δάνειο το πήρα από την ΕΤΕ…. ευχαριστώ

    1. Αγαπητέ συνδανειολήπτη, λάβαμε το σχόλιο σας και θα παραμείνει δημόσιο, γιατί είναι οι αλήθειες όσων πήρανε τέτοια “δάνεια” !!! Συνεχίζουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ! (ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ υπάρχει η ομάδα που επιμένει στην ανάδειξη του τεράστιου αυτού κοινωνικού θέματος.)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top