Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Δεν μας απογοητεύουν οι “επαγγελματικές” απαντήσεις του κ. ΘΕΟΧΑΡΗ στην Βουλή

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αθήνα, 29/2/2024
(Με την επισήμανση, να διαβάσετε προσεκτικά στο τέλος για τις ενέργειες που μας αφορούν όλους)
« ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! »
Αγαπητοί συνδανειολήπτες,
Και φυσικά δεν πρέπει να απογοητευτούμε ούτε για ένα λεπτό από τις “επαγγελματικές” απαντήσεις του κ. ΘΕΟΧΑΡΗ στην βουλή !!!
Το αντίθετο μάλιστα πρέπει, να μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και να απαντήσουμε άμεσα και πιο δυναμικά !
Εξ άλλου αυτό “υποσχεθήκαμε” στην συνάντηση στο υπουργείο!
Μία πρώτη συνοπτική απάντηση στα λεγόμενα του κ. Θεοχάρη…
1) Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την νομοθετική ρύθμιση. Είναι στην αναμφισβήτητη δυνατότητα της κάθε κυβέρνησης ! Ούτε η απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ αποτελεί κανένα εμπόδιο. Διότι η νομοθετική ρύθμιση δεν ακυρώνει ούτε απαξιώνει την απόφαση του Αρείου Πάγου, για τον δηλωτικό όρο και μη ακυρότητα των συμβάσεων. Γίνεται για λόγους κοινωνικούς, δικαιοσύνης και για να καταστήσει τα δάνεια αυτά βιώσιμα.
2) Καθήκον και “δουλειά” της κυβέρνησης είναι να “πείσει” με κάθε πρόσφορο τρόπο τον κεντρικό τραπεζίτη και τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών να συναινέσουν στην όποια ρύθμιση ώστε να συμφωνήσει και ο SSM.
Είναι θέμα δηλαδή ξεκάθαρα πολιτικής βούλησης και τίποτα άλλο.
3) Φυσικά είναι εξοργιστικό να μιλάει ο κ. Θεοχάρης για ζημιές των τραπεζών. Η σωστή έκφραση είναι για κάποιο κόστος των τραπεζών. Το οποίο θα είναι ένα μικρό τμήμα των υπέρογκων κερδών που είχαν και συνεχίζουν να έχουν οι τράπεζες από το Ελβετικό. Και το οποίο θα συμψηφισθεί με το άληκτο υπόλοιπο των δανείων και μάλιστα θα επιμερισθεί στα επόμενα 15 με 20 χρόνια (ακόμη και περισσότερα μιας και υπάρχουν πολλές επιμηκύνσεις) και μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά !!!
Τώρα, το πως θα επηρεασθεί η Ελληνική οικονομία με ένα ελάχιστο ετήσιο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ κόστος για τις 4 συστημικές τράπεζες (αφού ούτε υποχρεωμένες θα είναι να δημιουργήσουν προβλέψεις ) είναι αντικείμενο μελέτης από τους Νομπελίστες των οικονομικών.
4) Εκεί βέβαια που γίνεται βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών είναι η εξής αποστροφή του κ. Θεοχάρη, που είναι φυσικά ο ορισμός της κοροϊδίας αλλά και υποκρισίας:” Εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να παρακολουθήσουμε τις δικαστικές διαδικασίες και να παρέμβουμε όταν αυτές μας το επιτρέπουν. “   Ουσιαστικά δηλαδή, τι μας εκμυστηρεύτηκε ο κ. Θεοχάρης και φυσικά μέσω αυτού η κυβέρνηση: Τώρα οι τράπεζες και φυσικά η κυβέρνηση αρνούνται να εφαρμόσουν τις προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση που έχουν υποβληθεί και που το “κόστος” για τις τράπεζες είναι ” χ “, αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και σύμφωνα με το αιτητικό τους αν ευδοκιμήσουν το “κόστος” για τις τράπεζες θα είναι “10χ” !!!
Φυσικά, είναι σίγουρος ο κ. Θεοχάρης και η κυβέρνηση, ότι το Σύστημα που προστατεύει τις τράπεζες δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ να βγει τέτοια απόφαση και γι’ αυτό λένε, ότι τις περιμένουν για να παρέμβουν !!!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ – ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ !

Ας το πούμε για άλλη μία φορά, προς όλες τις κατευθύνσεις:
• Η μοναδική και πραγματική ελπίδα για μία αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση είναι οι κινητοποιήσεις μας για νομοθετική λύση.
• Το μόνο όπλο μας είναι η μαζική φυσική παρουσία μας έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων .
• Η συνεχής πίεση στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση.
• Η ληστεία που υφιστάμεθα δεν θα ολοκληρωθεί, γιατί εμείς δεν θα το επιτρέψουμε !!!

Στο φόντο της ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ -που όλοι δεσμευτήκαμε στις 21 Φεβρουαρίου- μέσα στον Μάρτιο και σύντομα θα ανακοινωθεί, ΟΛΟΙ μαζί:

# ΣΤΑΘΕΡΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ: Πολιτική λύση τώρα, Νομοθετική ρύθμιση τώρα, για βιώσιμα δάνεια!
# ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
Email: esddaniachf@gmail.com Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/
Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr
ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ:  https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟI
Κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr  ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις αυτόματα ή στείλτε τα στοιχεία: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-Κινητό-Πόλη )
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ
Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας.
Ενημερώστε -κοινοποιήστε σε συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.
Σελίδα άμεσης υποστήριξης και του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ, μέσα στο FB: https://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko
*** Δείτε από την τελευταία μας συγκέντρωση, εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://youtu.be/JHxoiUrK_xA?si=rOnjJFYelUcFIzep

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top