21/2/2024_ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Συνάντηση με το Υπουργείο.

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2024 συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, στο Υπουργείο Οικονομικών.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ  “Συσπείρωση & Δράση”   Αθήνα 21/2/2024

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Συνάντηση με το Υπουργείο.

” Δάνεια σε Ελβετικό: Ο κοινός τόπος για πολιτική λύση, ΔΕΝ είναι ουτοπία-ΝΑΙ, στη Νομοθέτηση, Τώρα! “

🚩Έγινε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την Γ. Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους κα Θεώνη Αλαμπάση παρουσία δύο συνεργάτιδων του υπουργού κ. Χατζηδάκη .
Από την πλευρά των δανειοληπτών παρευρέθη τετραμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και μετά από παράθεση των απόψεων και των δύο πλευρών.
Οι απαντήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου ήταν στους εξής άξονες:
1) Πρέπει να γίνει πρώτα η «ποσοτικοποίηση», δηλαδή η διαπίστωση του αριθμού των ενεργών δανείων και των οφειλών σε ευρώ και ελβετικό φράγκο.
2) Ένα εμπόδιο για νομοθετική ρύθμιση (σύμφωνα με το υπουργείο) είναι οι αποφάσεις του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. Διότι δεν μπορεί να αγνοηθούν αυτές οι αποφάσεις(κατά το Υπουργείο).
3) Θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση από τον Εποπτικό μηχανισμό σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας( S.S.M.) ο οποίος θα λάβει υπ’ όψη και τα δύο προηγούμενα.
4) Επισημάνθηκε από εμάς πως, ως Υπουργείο, είχε και έχει την δυνατότητα, άντλησης τέτοιων στοιχείων, ώστε να μην χρησιμοποιούνται ως τροχοπέδη ΜΗ ΛΥΣΗΣ , αλλά στην κατεύθυνση βιωσιμότητας των δανείων μας.
Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του αρμόδιου Υπουργείου, ότι «δεν ξέρουν τα ποσά», όταν το πρόβλημα είναι γνωστό από χρόνια , και ειδικά μετά τη δράση της επιτροπής όπου μαθεύτηκε σαν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα κανείς δεν μπορεί να το παραβλέπει.
Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία μετά από τόσα ερωτήματά μας, όπως και γιατί δεν έχει ανακοινωθεί Δημόσια»
🟪Αντιτείναμε ότι το Ελληνικό κράτος έχει δικαίωμα νομοθέτησης για κοινωνικούς λόγους σύμφωνα με όλες τις απόψεις εγκύρων νομικών και μάλιστα πανεπιστημιακών,
όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν για άλλα ζητήματα, χωρίς αυτό να απαξιώνει τις αποφάσεις του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, πράγμα που πιστεύουμε ότι έγινε αποδεκτό.
Τελικά είχαμε την υπόσχεση ότι το θέμα δεν θα πάει στις καλένδες αλλά θα δοθεί οπωσδήποτε μία απάντηση για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης .
Για τον σκοπό αυτό μας έγινε γνωστό , ότι θα ζητηθούν όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες όπως υπόλοιπα δανείων , ύψος εμπραγμάτων εγγυήσεων κλπ., κλπ.,
ώστε να υπάρχει μία συνολική εικόνα για την επίδραση της τυχόν νομοθετική παρέμβασης γενικώς στην Ελληνική οικονομία .
Από την πλευρά μας τονίσαμε, ότι πλέον και μετά τις αναβολές των αναιρέσεων οι δανειολήπτες έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τα αδιέξοδα
και ότι, οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα .
🟦Τονίσαμε ότι έχουν έρθει δανειολήπτες από μακρινές πόλεις διότι το πρόβλημα πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.
🔹Επίσης ότι, όσες αποφάσεις πάρει ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, το οξύ αυτό κοινωνικό πρόβλημα δεν κρύβεται κάτω από το χαλί ούτε ξεχνιέται .
🔹Επίσης τονίσαμε ότι οι Τράπεζες, κερδίζουν πλέον ασύστολα και ταχυδακτυλουργικά χωρίς κανένα κόστος μιας και δεν χρωστούν Ελβετικά φράγκα.
Για το τελευταίο μας ελέχθη ότι δεν έχουν σαφή εικόνα και θα ερευνηθεί και αυτό.
🟧Και τέλος, στο απλό ερώτημα: “τι  μπορείτε άμεσα να πράξετε”, από την πλευρά του Υπουργείου, μας δήλωσαν πως θα υπάρξει συνεκτίμηση όλων των άνω στοιχείων,
για το,  τί σημαίνει μια λύση σε Κυβερνητικό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση, θα αναμένουμε απάντηση ΘΕΤΙΚΗ ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ, από τον Υπουργό.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

🟣Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν και εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, που κατά γενική ομολογία,
στόχευσαν και επεσήμαναν την αναγκαιότητα πλέον, μπροστά στα κοινωνικό έγκλημα που συντελείται, να βρεθεί κοινός τόπος μέσα στη βουλή, για άμεση Πολιτική Λύση.
🚩Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Βουλευτής Κος Γιώργος Καραμέρος
🚩Από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο κος Παύλος Γερουλάνος, οι βουλευτές Ελένη Βατσινά-Νομού Ηρακλείου, Κατερίνα Σπυριδάκη-Νομού Λασιθίου, κος Πάρις Κουκουλόπουλος-Νομού Κοζάνης και ο κος Δημήτρης Σπυράκος-Διευθυντής Ιδιωτικού Χρέους.
🚩Από την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κος Nάσος Ηλιόπουλος και Πέτη Πέρκα βουλευτής Φλώρινας
🚩Από την ΝΙΚΗ ο βουλευτής κος Νίκος Βρεττός
🚩Από την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η Πρόεδρος κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δια του βουλευτή κου Στέλιου Φωτόπουλου, μας μετέφερε ξανά την σταθερή θέση και του Προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου, για επιτακτική ανάγκη επίλυσης του θέματός μας.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ.  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

🚩*** Δείτε το εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://youtu.be/JHxoiUrK_xA?si=zVLq5QQ5FMw0eKyb
” Δάνεια σε Ελβετικό: Ο κοινός τόπος για πολιτική λύση, ΔΕΝ είναι ουτοπία-ΝΑΙ, στη Νομοθέτηση, Τώρα! “
Οπτικοακουστικό υλικό της Τετάρτης 21ης Φεβρουαρίου 2024, μιας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Συνάντηση με το Υπουργείο, μετά από 2 χρόνια!
ΕΙΔΙΚΑ στους αποφασισμένους που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους από Χαλκίδα, Μεσσηνία, Δράμα, Κοζάνη, Φλώρινα, Σπάρτη, Λάρισα, Σέρρες…
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε όλες και όλους σας! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες θα αναρτηθούν σταδιακά, μόλις παραληφθούν από την Επιτροπή.

ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟI

Κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr/ ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις.

(στείλτε τα στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ email κινητό -Πόλη )

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ

Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας.

Ενημερώστε -κοινοποιήστε σε συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.

ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΜΕ πόσοι είμαστε, αλλά πόσοι θα αποφασίσουμε να απαιτήσουμε βιώσιμη λύση.

Email : esddaniachf@gmail.com                 Ιστότοπος: https://drasi-daneia-elvetiko.gr

Σελίδα άμεσης υποστήριξης στο FB: https://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko

ΕΠΙΤΡΟΠΗ παρουσία: / epitropiprotovouliaschf

Και ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ: / daneiachf.drasi

*** Δείτε το εδώ στο κανάλι μας στο YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=NZhh5FFzymY

 

2 σκέψεις για το “21/2/2024_ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ δανειοληπτών σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Συνάντηση με το Υπουργείο.”

  1. Σπυρίδων Καραλής

    Συγκινήθηκα για όλους τους δανειολήπτες που ήταν παρόντες. Εγώ είμαι επαρχία και δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι παρών, γιατί έχω πρόβλημα υγείας.

    1. Αγαπητέ συνδανειολήπτη, και μόνο που μπήκες και το έγραψες και μας συμπαραστέκεσαι, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Δεν είμαστε μόνοι, σκορπισμένοι ανά την Ελλάδα μας. Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ και όλα όσα κάθε σπίτι περνάει, σαφώς και είναι σημαντικά και δεν μας επιτρέπουν όλους να είμαστε μαζί. ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Ευχαριστούμε και το σχόλιό σας, ας το δούνε όλοι στην ΑΤΤΙΚΗ. Ας είμαστε ενημερωμένοι και με μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά. ΣΤΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top